Palvelut

Mekaanisten kellojen huolto ja korjaus

Mekaaniset kellot tarvitsevat asianmukaista huoltoa merkkikohtaisesti kahden-kymmenen vuoden välein. Huollossa kello puretaan ensin osiin. Koneisto pestään. Tarvittavat kuluvat osat vaihdetaan. Koneisto öljytään uusilla öljyillä ja kootaan. Kellon käynti kalibroidaan. Kuoret ja ranneke pestään ja kiillotetaan. Kello kasataan uudelleen ja tarkistetaan vesitiiviys. Huollolle tulee aina kahden vuoden takuu.

Olemme valtuutettu Rolex Service Center ja kelloseppämme on kouluttautunut useilla kursseilla Sveitsissä Rolex -tehtaalla. Käytämme Rolexin yhteistyönä kehittämiä mittauslaitteita ja erikoistyökaluja. Korjaamme ja huollamme kellot aina alkuperäisillä osilla.

Olemme valtuutettu merkkihuolto myös seuraaville merkeille: Omega, Certina, Tissot, Tag Heuer ja Raymond Weil.

Kelloseppämme korjaavat automaattikellot merkistä riippumatta ja aina ammattitaidolla.

Automaattikellot ovat ympäristöystävällisiä, sillä energia tulee käden liikkeestä.

Kvartsikellojen paristonvaihto

Myymälässämme on arkipäivisin koulutettu kelloseppä paikalla vaihtamassa paristoja ja tekemässä pieniä korjaustöitä odottaessa. Paristonvaihdon yhteydessä mittaamme kellon virrankulutuksen ja puhdistamme tiivisteet. Vesitiiviissä kelloissa (yli 50m vesitiiviys) testaamme kuoren sulkemisen jälkeen kellon tiiviyden, jotta voimme olla varmoja, että kellon alkuperäiset ominaisuudet säilyvät. Pienestä lisämaksusta kellon kuoret ja ranneke voidaan pestä ja kiillottaa, jolloin kellon ulkoasukin saadaan freesattua. Rannekkeen vaihto, lyhennys ja korjaus kuuluvat myös näihin pieniin kellotöihin, jotka onnistuvat usein odottaessa. Kierrätämme paristot asiankuuluvalla tavalla – meille voit tuoda käytetyt paristot kierrätykseen veloituksetta.

Mekaanisten seinäkellojen huolto

Huollamme myös seinä- ja lattiakelloja. Kellon voi tuoda myymäläämme tai suurien kellojen kohdalla voi kelloseppämme kanssa sopia jopa noudosta kotoa. Myymälässä voi käydä tapauskohtaisesti sopimassa parhaimman tavan hoitaa vanha kello kuntoon.

Kultasepäntyöt

Meiltä saat korujen korjauspalvelut, sekä henkilökohtaisesti suunnitellut tilauskorut.

Sekä uusien korujen tilaustöiden valmistus, että vanhojen korujen korjaustyöt vaativat kokenutta kultasepäntaitoa jota ei pelkästään koulun penkillä opi. Kultasepäntyö on perinteistä käsityötä ja siinä ei tule hyväksi kuin tekemällä ja harjoittelemalla. Uudet tekniset laitteet, kuten laserjuotoskone, helpottavat työtä, mutta paljon sitä tehdään kuitenkin perinteisillä käsityökaluilla.

Meillä Kellokeskuksessa onnistuu kaikki vaativammatkin korjaustyöt ammattitaitoisten kultaseppien tekemänä. Niinhän se on, että rikkinäisiä kultakoruja on ihan turha pitää laatikon pohjalla lojumassa. Ne kannattaa joko korjata tai sitten myydä meille romukullaksi ja ostaa uudet mieleiset korut tilalle.

Vanhat kultakorut voidaan myös muodistaa ihan uusiksi sulattamalla kulta ja käyttämällä jalokivet uudestaan uuteen sormukseen tai riipukseen, tai ihan minkälaiseen koruun tahansa. Näin vanhojen korujen muisto säilyy ja muuttaa muotoaan paremmin nykypäivänä käytettäväksi. Tuo korusi näytille ja ammattitaitoiset myyjämme auttavat ideoimaan mitä kaunista niistä voi saada aikaan.

Käsinkaiverrus

Koruihin, pöytähopeisiin, lahjatavaroihin jne.

Jos on kultasepäntyöt vaikeata, on käsinkaiverrus tietyllä tapaa vieläkin enemmän harjoitusta vaativaa. Käsin kaiverrettaessa sanan mukaisesti vuollaan kaiverrettavasta esineestä käsivaraisesti lastuja pois. Kaiverrus vaatii erityisen hyvää sommittelutaitoa ja näkemystä, mutta lopputulos on yksilöllinen ja pysyvä muisto. Käsinkaiverrettaessa viivasta tulee elävä sen mukaan kuinka paljon kaivertaja painaa stikkeliä ja millaista lastua pinnasta halutaan pois. Käsin voidaan kaivertaa erilaisiin pintoihin ja muotoihin, minne konekaiverruksella ei ole mahdollista kaivertaa. Käsinkaiverrus on pieni taideteos itsessään, joka säilyy ja kertoo tarinaa korussa tai muussa esineessä koko historian ajan. Kaiverrus kruunaa lahjan.

Konekaiverrus

Tietokonekaiverrus on helppo ja edullinen tapa nimikoida tuotteita. Konekaiverrus sopii hyvin palkintoesineisiin, rannekellojen pohjiin, kummilahjoihin jne. Koneella voimme kaivertaa myös yrityksen logoja. Koneella onnistuu kaiverrus myös isompiin sarjoihin.  Konekaiverruksen jälki on tasaista piirtoviivaa ja sillä saa tehtyä sekä kaunokirjoitusta että tikkukirjaimia, ihan mikä parhaiden tuotteen tyyliin sopii.

Helmien punonta

Helminauhat punotaan ohuella silkkinauhalla, joka käytössä ajan kanssa kuluu, venyy ja voi mennä poikki. Myymälässämme löytyy ammattitaitoa punoa helminauhoja perinteisellä solmimismenetelmällä niin, että jokaisen helmen väliin tulee solmu. Tämä suojaa helmiä, ettei helmen pehmeä pinta hankaudu toisiaan vasten. Jos helminauha katkeaa, tippuu siitä vain yksi helmi, kun solmut pitävät muita paikoillaan. Helminauhat ovat arvokkaita perintökoruja niitä kannattaa huoltaa käytöstä riippuen muutaman vuoden välein.

Korvien reijitys

Myymälässämme lävistetään korvia yli 7 -vuotiaille. Käytämme steriilejä ja laadukkaita Studex System 75 -ensiasennuskorvakoruja. Koru laitetaan korvaan käsin siihen koskematta, jotta hyvä hygieniataso säilyy. Korvien reijitys kestää noin 10 min ja siihen ei tarvitse varata aikaa. On kuitenkin hyvä soittaa etukäteen 03- 882 882 ja varmistaa, että meillä on oikea henkilö paikalla myymälässä.

Ensiasennuskoruja pidetään ensimmäiset 4-6 viikkoa ja korvalehtiä desinfioidaan aluksi päivittäin. Kun reijät on hyvin parantuneet voi ensiasennuskorut vaihtaa pois. Mukaan meiltä saat kirjalliset kotihoito-ohjeet.