Kalevala Korut ovat paljon enemmän kuin pelkkiä koruja. Ne ovat ajattomia design-esineitä, jotka tuovat iloa päivittäin ja säilyttävät merkityksensä sukupolvelta toiselle. Kalevala-korut valmistetaan alusta loppuun asti suomalaisena käsityönä Kalevala Korun modernissa korutehtaassa Helsingissä, missä lähes 70 korualan asiantuntijaa huolehtii korkeasta laadusta ja taidokkaasta valmistuksesta.
Vanhan klassikon uusi tulkinta. Korvakorun holvikaaren muotoisesta kauniisti kuvioidusta riipusosasta riippuu kuusi pitkää rinnakkaista ankkuriketjua. Riipusosan nurja puoli on sileä.
KORUSARJAN TARINA
Kauan sitten nykyisessä Hämeessä mahtinainen kantoi yllään monirivisiä pronssiketjuja. Ketjut yhdistivät kahta kirkkoholvin muotoista laattaa, joissa elämänveden maljaa vartioi kaksi riikinkukkoa. Emme tiedä, mitä koruun ikuistettu varhaiskristillisen taiteen paratiisisymboli kantajalleen merkitsi. Ehkä pitkäkaulaiset linnut olivat hänelle onnentuojia, ehkä sanansaattajia ihmisten ja jumalten välillä, ehkä jotain muuta, minkä vain hän tiesi. Aivan varmasti hän on kuitenkin uskonut korussa piilevän voimaa. Voimaa, joka on edelleen tallella. Paratiisi-korujen esikuvana on Janakkalan Kernaalasta löydetty koru, "hämäläinen juhlakääty", joka on peräisin noin vuodelta 800 jKr.